Festmåltid

Mälargös från Ängsö, egenplockade färska kantareller och hemgjord vitvinssås. Synd att man inte har någon att dela med. Men det var gott ändå.



Såsen:
Recept från Allt om mat












För 8 person(er)

Ingredienser

2schalottenlökar
persiljestjälkar
1 msksmör
4 dlvatten
3 dlvin, torrt vitt
2 mskfiskfond
3 dlvispgrädde
1 krmcayennepeppar, eller nymald vitpeppar
ev salt

Vitvinssås – gör så här:

  1. Skala och finhacka löken. Fräs lök och persilja i smör på svag värme utan att det tar färg.
  2. Tillsätt vatten, fiskfond och vin. Koka upp och reducera till 4 dl.
  3. Sila såsen. Tillsätt grädden och koka ihop.
  4. Smaka av med cayennepeppar, salt och eventuellt peppar.



Kommentarer