Mälargös från Ängsö, egenplockade färska kantareller och hemgjord vitvinssås. Synd att man inte har någon att dela med. Men det var gott ändå.
Såsen:
Recept från Allt om mat
För 8 person(er)
Ingredienser
| 2 | schalottenlökar |
| persiljestjälkar | |
| 1 msk | smör |
| 4 dl | vatten |
| 3 dl | vin, torrt vitt |
| 2 msk | fiskfond |
| 3 dl | vispgrädde |
| 1 krm | cayennepeppar, eller nymald vitpeppar |
| ev salt |
Vitvinssås – gör så här:
- Skala och finhacka löken. Fräs lök och persilja i smör på svag värme utan att det tar färg.
- Tillsätt vatten, fiskfond och vin. Koka upp och reducera till 4 dl.
- Sila såsen. Tillsätt grädden och koka ihop.
- Smaka av med cayennepeppar, salt och eventuellt peppar.



Kommentarer
Skicka en kommentar