Knäckebröd med grahamsmjöl

Bakade knäcke med grahamsjöl. Blev mycket lyckat.
20 ST
  •  3 dl grahamsmjöl
  •  3 dl vetemjöl
  •  25 g jäst
  •  2 dl vatten
  •  0.5 dl olja eller flytande margarin
  •  0.5 tsk salt


Mät upp mjölet och häll det i en bunke.
Dela jästen i mindre bitar och strö över mjölet. 
Ljumma vattnet och häll det över jästen.
Tillsätt fett och salt.
Arbeta ihop till en smidig deg. Den behöver inte jäsa.
Sätt ugnen på 250°.

Ta upp degen på mjölat bakbord. Rulla ut två längder och dela varje längd i tio bullar.

Strö rikligt med kli på bakbordet och kavla ut bullen till en tunn kaka ca 15 cm i diameter. 

Lägg dem efter hand på plåtar och grädda mitt i ugnen ca 4 minuter.
Passa noga så att de inte blir brända.






Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Operationsberättelse

Auschwitz

Edamame