Utbildning

Idag har jag varit i Uppsala för att lära mig att göra inlägg på Blodcentralens hemsida geblod.nu
Jag är nu behörig att uppdatera Västmanlands del med nyheter, evenemang, kampanjer, allmäna sidor, öppettider och trailerns hållplatser mm.

Vi var tre personer som utbildades idag, två från Västerås, Jenny som jobbar med kommunikation och så jag. Samt Elias bma från Uppsala. 

Ett litet vetgirigt gäng 🙂

Kursen leddes av Maggie Östlund, bma som jobbar med marknadsföring och blodgivarrekrytering på blodcentralen i Uppsala. Som vanligt var klippan Helene Löf från blodcentralen i Uppsala den som arrangerat denna träff så lyckat. 


7.40 gick bussen, 1 timme 20 minuter med ljudbok i lurarna.


Sedan en promenad på en km med Jenny, från Uppsala C till Akademiska sjukhuset ing 10:


Ackis består av en massa byggnader i olika stilar, för att det byggts till i omgångar. Byggnaden vi var i var modern och fräsch.

Först teori, sedan praktiska övningar:


Lunch, den vegetariska var rödbetsbiffar med kapris och tillbehör:


På lunchrasten guidade vår kollega från Uppsala oss runt Ackis och vi gick in och tittade på deras blodcentral. Kul att se hur de hade det med väntrum, tappningssal mm.
Bild från ingången. Den ligger precis som hos oss strax till vänster om akutmottagningen:


Efter kursen en promenad till centralstationen. Äntligen hade solen börjat värma lite:Som vanligt goodiebag med hem. Denna gång väldigt generös, kanske för att vi bara var tre deltagare. 

Men alltid hittills oavsett om vi får något eller inte ( det är ju verkligen inget vi förväntar oss, utan utbildningen eller evenemanget är det vi är där för) så är det så bra arrangerat från Uppsala och Helena Löf.


Paraply, midjeväska, kortlek, första-hjälpen-kit, penna.Kommentarer