Blodomloppet 2018

Igår var det då dags för 15:e omgången av blodomloppet i Västerås. Första gången för mig personligen.

Jag var med via jobbet och gick 5 km. Det var en riktig folkfest med tusentals deltagare och stämningen var god. Blodcentralen fick många nyanmälningar av blodgivare, har inga exakta siffror men det var nog runt 100 st.
Vår fina blodtrailer som står på olika orter i hela Västmanland för att komma nära blodgivarna. Den ställs upp på platser och "fäller ut" sidorna och blir då 64 kvadratmeter stort. Det får plats 5 blodgivare åt gången. Det finns ett litet "väntrum" och två intervjurum där givarna ger sin hälsodeklaration. Fika får man som blodgivare på bussen också. Trångt men funktionellt:


Blodtältet på loppet där kollegor tog emot nyanmälningar, rättade svaren från tipspromenaden och delade ut gåvor till de som anmälde sig för blodgivning för första gången och för de aktiva blodgivarna som deltog i loppet:Uppvärmning inför sträckan:

Nu kör vi:Jag kom i mål:
Alla deltagande lag fick en picnic-kasse med godsaker att dela tillsammans:På denna bild Anna från blodcentralen, Sofi Flink, ambassadör för Blodomloppet i Västerås, som tävlar för Västerås FK i spjutkastning och vunnit många fina titlar och så Johan, en av våra två läkare på "Blodis":Kommentarer

  1. Bra jobbat både på banan och i ditt arbete, ett superviktigt arbete du utför som betyder så oerhört mycket för så många medmänniskor.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar