Köpt något igen

I helgen fick jag hem en muminmugg igen. Köpte faktiskt två st så att jag kan använda en och spara en. Just den här muggen heter Vänskap och ges endast ut i Finland. Den är så fin!

Beskrivning till muggens motiv:

"Motivet på Arabias muminmugg fångar stunden när de två ensamma och blyga själarna Knyttet och Skruttet möts på en blomsteräng i månskenet. Det är en berättelse om hur det blyga Knyttet inte vågar tala med någon. Han bor ensam i sitt hus, ända tills han inte utstår en enda natt mer och rusar ut i morgondimmans trygghet.
Knyttet vandrar omkring och tittar på när andra har roligt, tills han hittar en flaskpost i havet. Brevet är skrivet av en annan ensam och blyg själ, Skruttet. Hon ber om hjälp. Hon kan inte längre ensam utstå Mårrans morrande. Knyttet tar mod till sig och ger sig hurtigt iväg för att söka Skruttet. Han hittar henne men redan på långt avstånd hör Knyttet Mårrans hotfulla morrande. Han är räddare än någonsin men tar mod till sig och fortsätter eftersom det lilla och sköra Skruttet är ännu räddare.
Knyttet överraskar Mårran och biter henne i svansen. Det får Mårran att ge sig iväg. En sommarnatt börjar så här kärlekshistorien mellan två ensamma och blyga själar – en historia som håller till livets slut."
-moomin.com-

Kommentarer