ca 400 grams bit lammrostbiff
Marinad:
2 msk vinäger, jag använde vit balsamvinäger
2 msk ljus soja
1 vitlöksklyfta
½ tsk honung
½ msk torkad rosmarin
½ msk torkad timjan
lite salt
2-3 msk olivolja
Blanda allt i en plastpåse och lägg ner köttet. Se till att marinaden kommer åt köttet på alla sidor. Låt ligga 2-3 timmar.
Bryn rostbiffen runtom i het stekpanna. Stick in en köttermometer till mitten av steken. Sätt in i ugnen, 175 grader. För rosa kött ta ut steken när termometern visar 57 grader. Svep in i folie och låt vila.
Parallellt med köttet så får du göra rotsakerna. Klyfta i små klyftor:
Potatis
Palsternacka
Morot.
Lägg i en ugnsform. Håll på lite olja, 2 msk hackad färsk timjan eller 1 msk torkad, salt och svartpeppar.
Lägg in i ugnen till de blir mjuka.
Till detta köpte vi en färdig sås denna gång: Jensens Whiskeysås som gick an men den var alldeles för söt och kommer inte köpas igen till vi glömt detta eller behöver en söt sås.
Köttet i påsen med marinad:
Köttet innan stekning:
I ugnen tillsammans med rotsakerna:
Färdiga rättten. Köttet råkade gå över i temperatur och blev mer well done, men det var mört och välsmakande ändå:
Marinad:
2 msk vinäger, jag använde vit balsamvinäger
2 msk ljus soja
1 vitlöksklyfta
½ tsk honung
½ msk torkad rosmarin
½ msk torkad timjan
lite salt
2-3 msk olivolja
Blanda allt i en plastpåse och lägg ner köttet. Se till att marinaden kommer åt köttet på alla sidor. Låt ligga 2-3 timmar.
Bryn rostbiffen runtom i het stekpanna. Stick in en köttermometer till mitten av steken. Sätt in i ugnen, 175 grader. För rosa kött ta ut steken när termometern visar 57 grader. Svep in i folie och låt vila.
Parallellt med köttet så får du göra rotsakerna. Klyfta i små klyftor:
Potatis
Palsternacka
Morot.
Lägg i en ugnsform. Håll på lite olja, 2 msk hackad färsk timjan eller 1 msk torkad, salt och svartpeppar.
Lägg in i ugnen till de blir mjuka.
Till detta köpte vi en färdig sås denna gång: Jensens Whiskeysås som gick an men den var alldeles för söt och kommer inte köpas igen till vi glömt detta eller behöver en söt sås.
Köttet i påsen med marinad:
Köttet innan stekning:
Färdiga rättten. Köttet råkade gå över i temperatur och blev mer well done, men det var mört och välsmakande ändå:
Kommentarer
Skicka en kommentar