Fyllda paprikor

Återkommande favorit på repertoaren är köttfärs- och risfyllda paprikor. Rekommenderas varmt!

Ingredienser:
6-8 st paprikor
500 gr köttfärs
1 gul lök
1 msk torkad mynta
olivolja
2,5 dl basmatiris
1,5 dl vatten
1 vitlöksklyfta
1 burk krossade tomater
salt och peppar
Några stänk Tabasco
Lagrad riven ost
Torkad oregano

Tillagning:
Sätt ugnen på 200 grader

Dela paprikorna och ta bort kärnhuset. Förväll dem i 10 minuter så att de mjuknar lite.

Hacka löken, värm oljan i stekpanna, fräs lök, vitlök och köttfärs. Häll i riset och låt fräsa med i några minuter.

Tillsätt krossade tomater, vatten, mynta, salt och peppar. Låt blandningen koka under lock tills riset blir mjukt. Späd med mer vatten om det behövs. Krydda med lite Tabasco.

Fyll paprikorna med blandningen och ställ i en ugnsfast form. Toppa med osten och med torkad oregano. Baka i 200 grader i 30-40 minuter.



 Riset har åkt i:






Kommentarer