Igår åt vi en lyckad fisksoppa.
Receptet är från ica.se. Lade till ett par ingredienser och uteslöt musslor.
400 gram vit fisk (torsk, hoki eller liknande)
200-300 gram laxfile
300-400 gram räkor med skal
1/2 gul lök
1/2 purjolök
1 vitlöksklyfta
1/2 squash
Smör
1 1/2 tsk tomatpuré
0,5 gram saffran
1 tsk basilika
1 tsk timjan
1 1/2 tärning fiskbuljong
2,5 del torrt vitt vin
2 dl grädde
1 dl créme fraiche
2 dl kallt vatten
Dill
Salt och peppar
Tina fisken och räkorna om du använder frysta. Strimla purjon och hacka löken. Tärna squashen.
Smält smöret i en stor gryta eller tjockbottnad kastrull. Fräs löken och squashen i några minuter utan att de får färg. Pressa i vitlök. Rör ner tomatpuré, salt, timjan, dill och basilika. Låt detta fräsa med en kort stund.
Tillsätt vin och buljongtärning. Koka ett par minuter. Rör ner grädde, crème fraiche, vatten och saffran. Sjud i 15 minuter.
Skär fisken i munsbitar, lägg i grytan och sjud i ytterligare 7 minuter.
Skala räkorna och tillsätt dem. Låt räkorna bli varma men koka inte soppan mer.
Servera med aioli och ett gott bröd.
Vi gjorde en enkel aioli med en pressad vitlöksklyfta blandat med färdig majonnäs och créme fraiche.
Kommentarer
Skicka en kommentar