Ägd

I torsdags var Ronny och jag på Ägd - vad kostar ett rikare liv? Det är Henrik Schyfferts och Fredrik Lindströms show som de satte upp på Rival i Stockholm och nu turnerar med i ett antal städer runt om i landet. I torsdags var det på Bombardier Arena i Västerås.

Showen handlar om svenskens förhållande till pengar och lycka. Om den moderna svensken och samhället vi lever i. Snabbt tempo på skämten och det hinner aldrig bli tråkigt. Stor igenkänningsfaktor på mycket! 

Några höjdpunkter:

Det går inflation i uttrycket jag älskar dig i vissa förhållanden :)

Föräldrar döper sina barn till kraftfulla unika namn som en investering för deras framgång. Tråkigt bara om lille Poseidon visar sig vara simskolans sämsta elev...

YOLO - You Only Live Once. Hur vi människor i det sekulariserade Sverige inser att vi bara har ett liv och att den ska fyllas med allt materiellt vi bara kan önska. Hur hemmen översvämmas med fjärrkontroller till olika prylar vi inte visste att vi behöver.

Vi vet att vi gör fel i mycket och att det konsumtionssamhället vi lever i inte håller i evighet. Vi kommer att ta tag i det Nästa År. Tills dess kan vi fortsätta att köra bil till gymmet där vi cyklar på motionscykeln och köpa nya mobiltelefoner till barnen när de glömt bort pinkoden på dem.


Foto från internet
Kommentarer