Sista dagen med mat

Idag är sista dagen som jag äter vanlig mat. Från och med imorgon blir det diet på Modifast fram till operationen. Enda undantaget är att jag kvällen innan operationen får äta ett mål vanlig mat, gärna med kolhydrater, enligt dietisten. Det för att få lite kraft inför operationen.

Annars så är det ok att ibland knapra på lite isbergssallad, gurka eller tomat om hungern känns jobbig eller man känner att man måste tugga på något. Utöver det får jag dricka kaffe med lite lättmjölk, te, buljong och kalorifri saft som Fun Light.

Tajmingen kunde dock ha varit bättre då jag nästa vecka har min "hästvecka" på jobbet med 50 timmars inplanerat arbete. Hoppas att jag orkar med. Någon sjukskrivning är inte aktuell nu utan jag måste kämpa på. Vissa kan ju lida av matthet, huvudvärk mm under flytet men en del mår bra så jag tar inte ut nåt elände i förskott. Vi får se helt enkelt.

Jag har idag bokat rum på hotell i Stockholm till 2/12 utifall jag får den första operatinstiden för dagen kan jag inte åka in samma tag pga att tågen inte går så tidigt. Men jag bokade med avbeställningsskydd fram till samma dag så att jag utnyttjar rummet bara om jag behöver. Vilken tid jag ska opereras får jag veta först fredagen innan och jag vågade inte vänta tills dess om det skulle vara så att det inte finns några rum kvar sen. Jag är typen som vill vara väl förberedd :-)

Här är min kommande diet. Har köpt de flesta smaker förutom potatis-och purjosoppa som de flesta jag kommit i kontakt med verkar ogilla. Sen vet jag att jag är mer för de sötare smakerna så det fick räcka med sparrissoppan som det salta alternativet:


Kommentarer

  1. Å jag älskar deras potatis/purjosoppa - så olika det kan vara ;)

    Hej förresten - såg att vi skulle opereras på samma sjukhus, om jag inte missuppfattade :P Jag opereras dock nu på onsdag (läs; imorgon!). Nervös så in i Norden...

    SvaraRadera
  2. Ja, smaken är verkligen olika :)
    Lycka till imorgon Annika.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar