God middag

När semestern skulle ta slut ville vi fira med extra god middag. Det blev plankstek med oxfilé. Gjorde en falsk bearnaisesås till. Så här gjorde vi:

Duchessepotatis:

1 kg potatis 
3 msk smör
3 msk olja
3 äggulor
Salt och peppar

Skala och koka potatis mjukt. Pressa potatisen genom potatispress ner i en bunke. Blanda med smör, olja och äggulor till en smidig inte alltför lös smet. Salta och peppra.

Falsk bea:

En burk smetana
Färsk och/eller torkad dragon
Vitvinsvinäger omkring 2 msk
Majonnäs efter smak
Salt och peppar

Hacka dragon fint. Blanda i smetana. Blanda försiktigt i vitvinsvinäger och majonnäs. Ta lite i taget och smaka av. Salt och peppar efter smak. 

Oxfilé:

Salta och peppra köttet på båda sidorna. Stek i het panna så att köttet får fin färg.

Spritsa potatismoset på plankorna, lägg på en halv tomat och strö lite flingsalt på, lägg på sparris som du förkokt eller fräst i stekpanna snabbt. Placera köttet på plankan.
Ställ in ganska högt upp i ugn på 225-250 grader till moset får fin färg.
Servera med såsen.









Kommentarer