När semestern skulle ta slut ville vi fira med extra god middag. Det blev plankstek med oxfilé. Gjorde en falsk bearnaisesås till. Så här gjorde vi:
Duchessepotatis:
1 kg potatis
3 msk smör
3 msk olja
3 äggulor
Salt och peppar
Skala och koka potatis mjukt. Pressa potatisen genom potatispress ner i en bunke. Blanda med smör, olja och äggulor till en smidig inte alltför lös smet. Salta och peppra.
Falsk bea:
En burk smetana
Färsk och/eller torkad dragon
Vitvinsvinäger omkring 2 msk
Majonnäs efter smak
Salt och peppar
Hacka dragon fint. Blanda i smetana. Blanda försiktigt i vitvinsvinäger och majonnäs. Ta lite i taget och smaka av. Salt och peppar efter smak.
Oxfilé:
Salta och peppra köttet på båda sidorna. Stek i het panna så att köttet får fin färg.
Spritsa potatismoset på plankorna, lägg på en halv tomat och strö lite flingsalt på, lägg på sparris som du förkokt eller fräst i stekpanna snabbt. Placera köttet på plankan.
Ställ in ganska högt upp i ugn på 225-250 grader till moset får fin färg.
Servera med såsen.
Kommentarer
Skicka en kommentar