Langos
Ingredienser
16 langosbröd
- 25 g jäst
- 1 st stor kokt potatis, skalad och riven
- 3 dl vatten
- 1 tsk salt
- 7 dl vetemjöl (spara lite till utbakning)
- 5 dl matolja till fritering
Topping
- 2 dl Imat fraiche
- 2 pressade vitlöksklyftor
- hackad rödlök
- Tångkaviar
- salt och peppar
Så här gör du
- Smula jästen i en bunke. Tillsätt fingervarmt vatten och rör tills jästen löser sig.
- Blanda ner riven potatis, vetemjöl och salt. Arbeta till en något lös deg. Låt jäsa under bakduk ungefär 40 minuter.
- Ta upp degen på mjölat bakbord. Arbeta in mer mjöl om det behövs. Dela upp degen i 16 delar. Forma varje del till en oval form. Låt jäsa ytterligare 10 minuter.
- Värm matolja i en tjockbottnad kastrull med höga kanter. Använd termometer. Fritera bröden ett par minuter på varje sida när oljan är 180 grader.
- Låt bröden rinna av på hushållspapper.
- Förbered toppingen. Blanda pressad vitlök med Imat fraiche. Smaksätt eventuellt med salt och peppar.
- Ringla över såsen och toppa med hackad rödlök och Tångkaviar.
Receptet hämtat från Mitt Kök men jag har veganiserat det med tillbehören.
Kommentarer
Skicka en kommentar