Langos

Langos


Ingredienser

 16 langosbröd
  • 25 g jäst
  • 1 st stor kokt potatis, skalad och riven
  • 3 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 7 dl vetemjöl (spara lite till utbakning)
  • 5 dl matolja till fritering

Topping

  • 2 dl Imat fraiche
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • hackad rödlök
  • Tångkaviar
  • salt och peppar

Så här gör du

  1. Smula jästen i en bunke. Tillsätt fingervarmt vatten och rör tills jästen löser sig.
  2. Blanda ner riven potatis, vetemjöl och salt. Arbeta till en något lös deg. Låt jäsa under bakduk ungefär 40 minuter.
  3. Ta upp degen på mjölat bakbord. Arbeta in mer mjöl om det behövs. Dela upp degen i 16 delar. Forma varje del till en oval form. Låt jäsa ytterligare 10 minuter.
  4. Värm matolja i en tjockbottnad kastrull med höga kanter. Använd termometer. Fritera bröden ett par minuter på varje sida när oljan är 180 grader.
  5. Låt bröden rinna av på hushållspapper.
  6. Förbered toppingen. Blanda pressad vitlök med Imat fraiche. Smaksätt eventuellt med salt och peppar.
  7. Ringla över såsen och toppa med hackad rödlök och Tångkaviar.

Receptet hämtat från Mitt Kök men jag har veganiserat det med tillbehören.














Kommentarer