Helgpass

Gick upplärning på ett helgpass igår. Vi har ju andra rutiner på helgerna då vi har jour och ansvarar för två servicehus. Förutom vårt egna servicehus med 57 lägenheter har vi hand om ett till servicehus med 102 lägenheter. Vi åker mellan dessa hus med taxi.

Vi kan ha inplanerade uppgifter som måste göras på helgen som Fragmininjektioner, byte av smärtplåster och annat som måste skötas på helgerna också. Annars försöker man att inte planera in något som kan vänta över helgen.

Sen kan det alltid bli så att något händer som behöver en sjuksköterskas uppmärksamhet. Igår var det en boende som behövde hembesök akut och det var en kvinna med andningsbesvär. När vi anlände till henne så visade det sig att hon andades lugnt och fint och tillsynes utan ansträngning. Hennes problem grundade sig nog mer på kärlkramp och oro än själva andningen. Hon  hade redan fått läkemedel mot kärlkramp och oro och när vi anlände till henne verkade det som att situationen lugnat ner sig och hon mådde ganska bra.

Eftersom vi hade tid passade vi på att gå igenom och åtgärda fallrapporter i Synergi, sådant som tar tid och kan vara svårt att hinna med ibland.

Det var en lugn lördag och kanske hade jag haft mer nytta av ett mer händelserikt arbetspass men egentligen är det de andra rutinerna under helgjobben som jag måste lära mig snarare än akuta händelser som ju inträffar när som helst.

Kommentarer