Mat och motion

Uppdaterar hur det funkar med mat och motion nu 7 veckor efter operationen.

Det fungerar jättebra med maten. Jag kan äta vad jag vill, dumpar inte på något som jag provat sen den första och enda gången hittills som skedde första veckan. Jag vågar dock inte äta för mycket sött men har smakat några godisbitar utan problem. Satsar på sockerfia alternativ. Bakade en banankaka utan socker härom dagen och äter lingonsylt utan socker till havregrynsgröten.

Som jag skrivit tidigare så har jag fått tillbaka hungerkänslorna men det varierar väldigt från dag till dag. Vissa dagar är jag hungrig mellan målen medan jag inte är det andra dagar. Jag tycker att det är bra med hunger så att jag blir påmind att äta oftare. Vissa dagar kan det annars gå för långt mellan målen och jag inte hinner äta mer än 4-5 gånger vilket är för lite för mig. Något annat som är nytt efter op är att jag då och då mår lite illa när jag äter eller efter måltiden. Det verkar inte bero så mycket på vad jag äter utan kommer bara då och då. Jag märker att det händer ofta på jobbet och då kanske det är stressrelaterat. Jag har ju ingen rast på jobbet då jag kan äta i lugn och ro utan får äta när tid finns men vara beredd på att bli avbruten när som helst. Nu har det inte varit något stort problem hittills utan illamåendet har varit lindrigt.

Jag har ibland svårt att äta tillräckligt proteinrikt så jag måste bli bättre på att planera måltiderna. Senaste veckan när jag jobbat 50 timmar har det blivit lite hipp som happ med maten och det var föga förvånande att vågen idag visade 400 gram uppåt. Som sagt jag måste sätta mig ner och planera måltider och inköp och sen storhandla så att det finns bra mat hemma i kylskåpet. Annars så håller jag fortfarande, trots senaste veckans ökning, en minskningstakt på drygt ett kilo i veckan.

Senaste två veckorna har jag testat att träna på gym eftersom jag fått göra det gratis och denna vecka skulle jag besluta mig om jag ska fortsätta med det eller inte. Jag har beslutat mig för att inte fortsätta där. Mest för att man bider sig till ett helt år med autogirodragningar och jag tycker att det är för lång tid. Visserligen kan man teckna för bara 4 månader med då kostar det orimligt mycket mer istället så det är inte ett alternativ.

Jag måste vara realistisk här och jag är inte säker på att jag vill hålla på att gymma om några månader och då vill jag inte betala för det heller. Jag kommer att fortsätta simma regelbundet eftersom jag kan göra det utan bindningstid. Och så får jag fortsätta med mina promenader och crosstainern hemma.

Här är jag efter morgonens promenad på 55 minuter i -16 grader:
Kommentarer

  1. Jag tycker att du är jätteduktig och klok i dina beslut! Att du känner efter vad som passar just dej, det är då/så det fungerar. Kram Prikken :)

    SvaraRadera
  2. Tack! Och kul med en kommentar. Det är sällsynt med kommentarer här även om jag vet att några i alla fall läser. Kram.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar